Landing page hero image

Lite om oss

Memoria Gravstensbyrå bildades med insikten om att utveckla en bransch som fortfarande i stor utsträckning jobbar med papper och penna. Där man som kund i ett läge av sorg blir utlämnad till olika byråer för köp av gravsten och där kundmöte mer upplevs som ett säljmöte.

Vi önskar utveckla branschen till det bättre!

Om oss 

Hos Memoria Gravstensbyrå sammanbinds mångårig kunskap inom hantverk och tillverkning av gravstenar framtagna av granit i speciella karaktärer och utsmyckning. Med ledord som Omsorg, Engagemang och Kvalité garanterar vi kunden att alltid göra vårt yttersta redan vid den första kontakten med oss.

Vi möjliggör tillverkning av gravstenar genom små enkla steg på nätet, vilket är kärnpunkten i vår verksamhet. Hos oss kan du enkelt på vår hemsida designa gravstenar där ni som kund får en större kontroll, självständighet och valfrihet i tillverkningsprocessen. Eftersom vi har en egen produktionsanläggning där vi tillhandahåller moderna verktyg kan vi idag erbjuda gravstenar till låga priser i högsta kvalité vilket är en av få grundpelare i vår affärsidé.

Trygghet – Enkelhet – Prisgaranti till bästa kvalité!

Hos oss kan du som kund känna dig trygg att vi förvaltar det förtroende som du ger oss. 

Vi använder inga mellanhänder, vilket innebär att önskemål framförs direkt till oss. Vi finns till för att hjälpa er från början till slut och ser tillsammans med er till att gravstenen blir precis som ni önskar. Detta gör vi för att känslan ska bli rätt och med bästa kvalitet vägleder vi dig genom alla val fram till färdig gravsten. Vårt mål är att uppnå 100% kundnöjdhet

Med en egen produktionsanläggning där vi erhåller moderna verktyg kan vi idag erbjuda gravstenar med lika bra kvalité som ett traditionellt stenhuggeri men till mycket mer förmånligare priser – så pass att vi erbjuder prisgaranti i hela Sverige! 

Inga dolda kostnader

Gravsten är ett sätt att hedra någon avliden. Även om vi erbjuder låga priser på gravstenar innebär det för dem flesta om stora belopp. Vi vill göra det så enkelt och smärtfritt för er som kund när ni väljer en gravsten hos oss, därför kan vi garantera er om att priserna på vår hemsida inkluderar allt. Det enda som tillkommer som extra kostnad är köp av porslinsfoto, gravram, blomlist och utsmyckning som exempelvis lyktor och vaser – men även dessa tilläggsval har specificerade kostnader på vår hemsida. Kort sagt lovar vi att inga dolda kostnader finns. 

Vi finns här för er

Att välja en gravsten kan vara en svår process för många. Förutom vår mångåriga erfarenhet där vi kan ge tips och råd finns även inspiration på gravstens-modeller vi tillverkat till hundratals kunder genom åren. Har man önskemål om ett särskilt motiv eller en egen inskription ombesörjer vi givetvis även detta. Vi på Memoria Gravstensbyrå hjälper gärna till med förslag för att skapa en gravsten som speglar och hyllar den bortgångne. 

Vårt verktyg för att designa gravstenar

Vi tillverkar endast nya gravstenar som är unikt måttbeställda för kunden. På så vis kan vi leverera en gravsten exakt som ni önskar. På vår hemsida har du som kund möjlighet att designa en egen gravsten där du ges möjlighet att placera text, välja typsnitt och textfärg men även välja olika tillbehör som önskas. Som kund ges du möjlighet att prova dig fram till önskad design på gravsten vilket ger dig en visualisering på hur gravstenen kan se ut. Om ingen av våra gravstens-modeller faller er i smak kan ni alltid kontakta oss med egen idé, en bild eller ritning, så lämnar vi ett kostnadsförslag på gravstenen och tillverkar utefter önskad modell.

Tycker ni det är svårt med att desgina gravsten själva? Inga problem, låt oss höra vilken modell som faller er i smak och den önskade texten på gravstenen så presenterar vi olika förslag på design åt er.

Vi tillverkar alltid våra gravstenar helpolerade

Finast struktur på en gravsten framhävs genom en helpolerad sten. Utöver detta blir gravstenen mycket lättare att underhålla då mossa och smuts fäster i mycket mindre utsträckning. Att erbjuda helpolerade gravstenar gör vi helt utan extra kostnad för kunden. Dock kan vi om önskemål finns självfallet leverera gravstenar med andra ytbehandlingar som exempelvis finslipad, matt eller halvpolerade ytor. 

Våra artister är professionella

Mycket av vårt arbete med tillverkning av en gravsten görs med handarbete. Det tar tid och processen är inte enkel. Utöver beskärning och polering av gravstenar har vi även väldigt duktiga kollegor som utför handskulpturer för att framhäva önskade former på gravstenar. Exempelvis ordnar våra artister skulpturer av Jesus motiv, änglar med mera. Vi ser inga hinder, snarare bara möjligheter. 

Vår vision

Memoria Gravstensbyrå vill på sikt etablera sig som en av Sveriges största tillverkare av gravstenar.

Du hittar oss i Göteborg Stockholm Helsingborg Malmö Kungälv Halmstad Värnamo Ljungby Uddevalla Lidköping Skövde Uppsala Västerås Örebro Södertälje Norrköping Eskilstuna Linköping