036-12 20 22 info@memoria.nu

   Varför granit som stentyp?

    

   Hos oss sker tillverkning av gravstenar endast av stentyp granit som idag är Sveriges mest använda stentyp på gravstenar.
   Granit är mycket hård och sprickfri och har ovanligt hög motståndskraft mot tryck, stötar och deformering. Den är också okänslig för försurat regn.

   Eftersom den därtill är vanligt förekommande på många håll i världen har den kommit till rik användning för gatubeläggningar, som byggnadssten, för murverk och i ornament och monument. Vi ser därför granit som ett självklart val vid tillverkning av gravstenar.

   Vi arbetar nästan uteslutet med skandinavisk granit – detta gör att vi kan erbjuda våra kunder 20 års garanti på våra gravstenar.

   Skötsel & Underhåll


   Skötsel och underhåll av granit
   Eftersom granitsorter är beständiga påverkas de inte nämnvärt av tiden, men likt annat krävs aktsamhet och omvårdnad. Varje granitsort har sina unika egenskaper som färg, hårdhet, vattenupptagningsförmåga m.m. 
   Blekning eller missfärgning på grund av exempelvis regn, sol och smuts påverkar.

   Regelbunden tvättning är att rekommendera, främst vid fuktig väderlek. Granit som har polerade ytor är mycket enkla att hålla rena. Med vatten och en mjuk trasa eller genom att gnida med handen kan man avlägsna eventuell smuts/beläggningar. Var försiktig med att inga sandkorn repar ytan. Beläggningar som suttit ett bra tag tenderar att bli hårt, då avlägsnas dessa med milt tvättmedel i ljummet vatten.

   Memoria erbjuder följande stensorter

   GRANIT

   SVART GRANIT

   CREMA JULIA

   RÖD VÅNGA

   SVART GALAXY

   BLANCO SALINAS

   BOHUS RÖD

   SVART IMPALA

   KURU GRÅ

   KASHMIR GULD

   SVART CAMBRIAN

   VISCONT VIT

   GNEJS

   ORION

   BLÅ LABRADOR